Geschreven door 16:10 Azië

Manilla: de parel van Oost-Azië ✨??

Manilla bevindt zich aan de baai van Manilla op het (veilige) eiland Luzon en telt iets minder dan 2 miljoen inwoners. De metropool wordt jaarlijks door twee keer zoveel toeristen bezocht.

Zij komen vooral af op de vele shopping malls, de Filipijnse keuken en natuurlijk het prachtige weer, dat overigens voor ons soms net iets teveel van het goede was.

Wat is er te zien en te doen in Manilla?

Wie Manilla bezoekt, zal het lastig vinden om een keuze te maken tussen al het moois dat de stad te bieden heeft. Wij hebben de leukste en meest bezochte locaties voor je op een rij gezet.

Stappen, eten en winkelen

Een middagje shoppen, gevolgd door een heerlijke maaltijd en daarna het nachtleven in. Voor Filipino’s een perfecte dag en dus ook voor jou!
In Manilla zijn tientallen shopping malls te vinden waar van alles te koop is, tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

De diversiteit aan mensen en winkeltjes maakt shoppen in Manilla tot een klein feestje. Rondom de malls zijn allerlei restaurantjes te vinden, waar je kunt genieten van zowel lokale als westerse gerechten. Wij adviseren je het westerse eten te laten voor wat het is en je te storten op de heerlijke gerechten uit de lokale keuken.

In je nieuwe outfit en met een goed gevulde maag, ben je helemaal klaar voor een frisse duik in het bruisende nachtleven van Manilla. Je zult even wat research moeten doen om de leukste bars en clubs te vinden. Vraag advies aan locals of medewerkers van het hotel waar je verblijft. Zeker weten dat zij je op weg willen helpen.

Chinatown en het oude centrum

Elke Metropool in de wereld heeft wel zijn eigen Chinatown en wij vinden het altijd een feest om daar doorheen te struinen. Chinatown Manilla lijkt op het eerste gezicht niet zo heel veel bijzonders en wie de leuke plekjes overslaat rijdt er zo voorbij. Laat je daarom afzetten op Carvajal Street, zodat je de kruidenwinkeltjes, vrolijke straatventers en boeddhistische tempels in Chinatown Manilla niet mist.

Naast China Town is het oude centrum, beter bekend als Intramuros, een bezoek waard. Het centrum dateert van eind 19e eeuw en geeft je een indrukwekkend beeld van hoe snel Manilla is uitgegroeid tot de wereldstad die het nu is.

Manilla Baywalk

Door heel Manila heen vind je parken en pleinen waar je heerlijk op adem kunt komen. Wij vonden de Baywalk de meest ideale plek om uit te puffen en van het uitzicht te genieten.

Naast het adembenemende uitzicht op de haven van Manilla, vind je er gezellige bars, restaurantjes en straatmuzikanten.

Videoke!

Filipino’s zijn dol op zingen en dansen en er zijn door Manilla heen tientallen videokes te vinden waar je ten overstaan van publiek je zangkunsten ten gehore kunt brengen. Is dat een beetje teveel van het goede, zoek dan naar de privé-karaokes. Je hebt dan een kamer voor jezelf en vrienden tot je beschikking.

Wat je moet weten over Manilla!

Iedereen spreekt Engels

In de Filipijnen komen meer dan 50 verschillende dialecten voor. De officiële taal is Filipino, al noemen de locals het liever bij de oorspronkelijke naam: het Tagalog. Engels wordt zeker in Manilla door iedere Filipino gesproken.

Afdingen is een must

Ook in Manilla zijn zeer voordelige hotels, guesthouse, restaurant te vinden. Goed zoeken en waar je ook komt, altijd proberen iets van de prijs af te krijgen. Dat kan je op een vakantie van twee weken, zomaar een paar honderd euro schelen!

Open-minded, maar soms verrassend conservatief

Onthoud dat het overgrote deel van de bevolking Katholiek is. De Filipijnen komen wellicht over als een land waar men zich niet druk maakt over wat je doet en hoe je jezelf kleed, maar de werkelijkheid is anders.

Net als in de rest van Azië is beleefdheid een aspect om rekening mee te houden. Naar mensen die hun stem verheffen, wordt minachtend gekeken. Heb je een probleem met een Filipino, blijf kalm, blijf lachen en zoek samen naar een geschikte oplossing.

Droog en nat seizoen

De Filipijnen kent twee seizoenen: het droog- en regenseizoen. Het regenseizoen start in juni en loopt door tot november. Het droge seizoen loopt van december tot mei en dit is dan ook de beste periode om Manilla te bezoeken. Het regenseizoen gaat gepaard met langdurige regen en er komen regelmatig typhoons voor.

Reis je buiten Manilla?

Pas dan goed op waar je heen gaat!

Op de Filipijnen zijn er gebieden die absoluut onveilig zijn. Je doet er verstandig aan het zuiden van de Filipijnen te vermijden. Ben je van plan om na Manilla door te reizen, laat je dan goed informeren over veilige en onveilige gebieden in de Filipijnen en bekijk het reisadvies van de Nederlandse overheid.

Close