Geschreven door 12:00 Azië

Koh Phi Phi: paradijselijke eilandjes regelrecht uit een film ?️

Koh Phi Phi is een eilandengroep in het zuidwesten van Thailand, nabij Phuket en Krabi. De eilanden zijn wereldberoemd door enkele films en de eilandengroep is bovendien één van de meest populaire bestemmingen in Thailand. De Phi Phi-eilanden bieden een gezonde mix tussen strand, natuur en een rijk nachtleven. 

Meestal spreekt men over Koh Phi Phi alsof het één eiland is, maar in de praktijk gaat het met name om de twee hoofdeilanden: Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Lee (ook wel Koh Phi Phi Leh genoemd, onbewoond).

Reisbegeerte neemt je mee naar de paradijselijke Thaise eilanden met handige tips, een prachtige sfeerimpressie en een lijstje bezienswaardigheden die je niet mag overslaan.

Koh Phi Phi in het kort

Koh Phi Phi is één van de langst bewoonde gebieden van Thailand en heeft dan ook een grote en rijke historie, waar je op de eilanden alles over kunt leren.

De eilandengroep werd wereldberoemd door de film The Beach, een film met Leonardo DiCaprio en Tilda Swinton over een paradijselijk eiland waar backpackers zich hebben gevestigd.

De Phi Phi-eilanden zijn erg toeristisch, dat moet gezegd worden. Tegelijkertijd zijn er voldoende manieren om de rust op te zoeken en zijn de eilanden niet zo wild als het nabijgelegen Phuket.

Wil je naar Koh Phi Phi op vakantie, dan kun je dit goed combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Krabi of Phuket. Vanaf Bangkok kun je vliegen naar de hoofdeilanden, maar ook via het vaste land naar de kust om vervolgens een boot te pakken. Van Krabi naar Koh Phi Phi reis je binnen een paar uur met een boot.

Weer Koh Phi Phi

Op de Phi Phi islands heerst een tropisch klimaat. Het hele jaar rond heb je ongeveer dezelfde temperaturen, maar verschilt met name de hoeveelheid regen en de luchtvochtigheid.

Idealiter bezoek je Koh Phi Phi buiten het regenseizoen. Gedurende het regenseizoen krijg je regelmatige heftige buien en zorgt de luchtvochtigheid voor een benauwd gevoel. Bovendien zit je door de luchtvochtigheid zelfs in de schaduw te zweten alsof je net een marathon hebt gelopen.

De beste reistijd voor Koh Phi Phi is grofweg tussen oktober en april, wanneer het regenseizoen is afgelopen. Ook tijdens het regenseizoen kun je overigens reizen: een frisse duik in de zee maakt de drukkende warmte een stuk dragelijker.

Wat te doen op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is in veel opzichten een waar paradijs: van witte zandstranden tot prachtige natuur, cultuur en een goed feestje tot in de vroege uren.

Niet voor niets wordt Koh Phi Phi regelmatig het mooiste eiland van Thailand genoemd.

Ga je Phi Phi bezoeken, dan kunnen we je de volgende activiteiten en bezienswaardigheden aanraden:

1. Maya Bay

We beginnen met een huishoudelijke mededeling: Maya Bay, het strand van The Beach, is tegenwoordig gesloten voor bezoekers. Vanwege de grote populariteit kwam de lokale natuur onder druk te staan.

Tot voor kort kon je met een bootje het strand bereiken. Wanneer dit weer mogelijk wordt, en of dit überhaupt ooit het geval zal zijn, is onduidelijk.

Gelukkig zijn er genoeg andere stranden en baaien op de Thaise eilanden die minimaal net zo paradijselijk zijn.

2. Phi Leh Lagoon

The Phi Leh Lagoon (ook wel Phi Leh Bay genoemd) is misschien wel het beste alternatief op Maya Bay. Ook dit is een baai met kristalhelder, blauw water, omringd door rotsen en over het algemeen lekker rustig.

Probeer op tijd te vertrekken met een longtailboat, zodat je de drukte voor bent. Bovendien is rond zonsopkomst ronddobberen in de baai een mooiere ervaring dan midden op de dag, als je vooral de schaduw wilt opzoeken.

3. Met de scooter op pad

Net als op de meeste andere Thaise eilanden, leent ook Koh Phi Phi (Don) zich uitstekend voor een ritje op de scooter. De wegen zijn goed en buiten de plaatsjes vrij rustig.

Je kunt overal scooters huren voor een schappelijke prijs.

Tip: Maak vooraf foto’s van de scooter. Sommige verhuurders willen nog wel eens moeilijk doen over krasjes die er al lang zaten, puur om extra geld te verdienen.

Met de scooter kun je naar de vele viewpoints rond het eiland rijden en ook net wat beter de kleine weggetjes in dan met een auto. Bovendien ervaar je de sfeer en natuur van het eiland een stuk prettiger op de scooter.

Draag altijd een helm: voor de veiligheid, maar ook om boetes te voorkomen. Denk bovendien voor vertrek aan een internationaal rijbewijs, dat je bij de ANWB kunt aanvragen.

4. Snorkelen en/of duiken

Koh Phi Phi is een uitstekende plek om te snorkelen en duiken. Rondom het eiland zijn er diverse mooie spots voor een duik- of snorkeltocht.

Ook hier geldt dat buiten de regentijd het beste moment is, omdat regelmatige regen kan leiden tot slecht zich vanwege opgestoven zand, met name bij het snorkelen.

Op Phi Phi zijn er ook diverse duikscholen waar je als onervaren duiker je PADI kunt halen.

5. Huur een kajak

Rond het eiland kun je heerlijk kajakken in stille baaien en langs de mooie zandstranden. Het water is op de meeste plekken erg rustig, dus je kunt zelf bepalen hoe sportief je het kajakken wilt maken.

Ga natuurlijk niet te ver van de kust af, want verraderlijke onderstromingen kunnen het gevaarlijk maken.

6. Feest!

Koh Phi Phi is natuurlijk ook een eiland waar je perfect kunt feesten. Van de wereldberoemde Full Moon Party’s tot leuke kroegen en clubs op de utigaansstraten van Phi Phi.

Toegegeven, het kan wat wild en plat zijn, maar het is bovenal gezellig met talloze toeristen die in een opperbeste bui zijn op het mooie bountyeiland.

Koh Phi Phi hotels, resorts en hostels

Vanwege de populariteit van de Phi Phi-eilanden is er meer dan voldoende keuze voor ieder type reiziger. Van back-to-basic hostels tot extreem luxe resorts: je vindt het allemaal op het eiland.

Enkele goede hotels en resorts die Reisbegeerte je kan aanraden zijn:

  • Phi Phi Island Village Beach Resort
  • Holiday Inn Resort Phi Phi
  • Phi Phi The Beach Resort Bay View Resort

Ben je net als wij wat meer van de hostels, dan zijn de volgende hostels de beste keuze:

  • Voyagers Hostel
  • Dormsin
  • Hangover Hostel
  • @The Pier 519
  • Kitty Guest House

Met name het Voyagers Hostel en Hangover Hostel staan te boek als partyhostels, terwijl je bij de andere hostels ook wat meer de kans krijgt om tot rust te komen.

 

Close