Geschreven door 17:26 Europa

Kamperen in Kroatië. Waar moet ik aan denken? ???

Kroatië is een zeer aangenaam vakantieland, waar jaarlijks vele toeristen heen trekken. Niet alleen vanuit Nederland, maar vanuit alle plekken in de wereld. Dit heeft dan ook een belangrijke reden. Kroatië staat namelijk bekend om zijn warme klimaat en prachtige omgeving.

Je kunt er enerzijds genieten van de prachtige zee, met zeer warm water. Je kunt bijvoorbeeld lekker surfen of bij het strand hangen. Maar je kunt daarnaast ook veel cultuur opsnuiven. Kroatië staat namelijk bekend om zijn rijke cultuur en mooie, historische gebouwen. Voor cultuurliefhebbers is dat een echte verademing.

Veel mensen besluiten om te gaan kamperen in Kroatië. Dat is dan ook geen slecht idee om meerdere redenen. Enerzijds is kamperen namelijk goedkoper dan iets huren. Dit zorgt ervoor dat je goedkoper op vakantie kunt gaan, maar bijvoorbeeld ook dat je langer kunt blijven tegen een scherpe prijs.

Het is zeker goedkoper als je besluit om met een gehele familie te gaan. Als je gaat kamperen in Kroatië is echter wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Reserveren

Allereerst is het belangrijk dat je van tevoren gaat reserveren. Dit is zeker relevant als je besluit om in het hoogseizoen te gaan kamperen in Kroatië. Zoals al even was vermeld, is Kroatië namelijk een zeer populaire vakantiebestemming.

Populaire kampeerplaatsen zijn dan ook snel weg. Reserveren is om die redend zeer belangrijk. Vaak kun je gewoon bij de camping zelf reserveren.

Je kunt bijvoorbeeld contact met ze opnemen, maar doorgaans is er bij grote campings ook de mogelijkheid om online alvast een plekje te reserveren.

Nodige voorzieningen

Naast reserveren is het ook van belang om je goed voorbereiden op de voorzieningen.

Er ligt veel verschil tussen de verschillende campings in Kroatië. Niet alleen qua luxe, maar ook wat betreft primaire en secundaire voorzieningen. Zo is het belangrijk om na te gaan of er stroom op de camping is.

Ook is het belangrijk om na te gaan of er een aansluiting is voor elektriciteit en water. Je kunt dit vaak van tevoren informeren, maar meestal wordt dit wel vermeld op campingwebsites.

Huisdieren en kwaliteit

Ook met betrekking tot huisdieren kunnen de regels verschillen. Soms zijn huisdieren welkom. Je hebt namelijk ook speciale campings die specifiek zijn opgericht voor dierenliefhebbers.

Maar op veel campinglocaties is het ook verboden om huisdieren mee te nemen. Bekijk dit dus ook altijd goed, zodat je niet voor onverwachtse verassingen kom te staan. Ook is het belangrijk om de kwaliteit van de camping te bekijken.

Vaak staan er op internet verschillende beoordelingen bij een camping. Je weet dan zeker of het een goede of een slechte camping is.

Close