Geschreven door 20:53 Backpacken, Midden-Amerika

3 Fantastische spots in Mexico ???

Mexico vakantie

Een land dat de laatste jaren steeds meer in trek is onder reizigers en backpacker is Mexico. Een zeer eigen cultuur en prachtige kustgebieden kenmerken deze bestemming in Midden-Amerika.

Om je een handje op weg te helpen hebben we vier fantastische spots in Mexico op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen.

1. Guadalajara

Wanneer je aan grote steden in Mexico denkt zul je ongetwijfeld het eerste aan Mexico-Stad denken. Eén van Mexico’s andere grote steden waar veel te beleven valt is Guadalajara. In onze ogen een hele toffe stad om te verkennen waar je echt het urban Mexico gevoel krijgt.

Guadalajara heeft veel te bieden voor toeristen, denk aan eettentjes en musea, maar je waant je hier toch zeker wel onder locals. De stad heeft een zeer authentieke vibe.

Ook kun je erg goed uitgaan in Guadalajara. Fun fact is dat hier de tequila geboren is. Wees dus voorbereid op een stevige kater!

2. Zihuatanejo

Wanneer je even aan alle Mexicaanse chaos wilt ontsnappen kun je heerlijk bijkomen aan de kust van Zihuatanejo.

Hier vind je prachtige witte stranden en een helder blauwe zee.

Dit is ook de reden dat Zihuatanejo erg in trek is bij liefhebbers van het onderzeeleven. Het aantal locaties waar je hier kunt duiken is niet op één hand te tellen, dus neem vooral je PADI mee.

Mocht je nog geen duikbewijs hebben dan kun je deze natuurlijk hier ook halen. Plan daar wel even een paar dagen voor in.

En anders kun je altijd nog gewoon gaan snorkelen.

3. Cancun

Ben je echt op zoek naar een plek om te feesten in Mexico, dan moet je in Cancun wezen.

Waarschijnlijk ken je deze naam al, gezien dit een beruchte spot is voor Amerikaanse studenten die hier Spring Break vieren. Wanneer je een reis in deze periode plant zul je een onvergeetelijke ervaring beleven.

Wat veel mensen echter niet weten is dat Cancun ook een rustige kant heeft en je er in de wintermaanden kunt genieten van prachtige uitzichten over de zee vanuit de oude stad.

Zeker een aanrader.

 

Ga je binnenkort op reis naar Mexico, overweeg dan zeker om bovengenoemde spots een bezoekje te brengen.

Close