Geschreven door 14:46 Azië, Backpacken, Zuidoost-Azië

3 Plekken in Thailand die je gezien moet hebben ??️?

Thailand reis

Thailand staat hoog op de lijstje van veel backpackers. Het land heeft een hoop te bieden en veel Nederlandse jongeren brengen een bezoek aan het Aziatische land in hun leven.

Bij jongeren is Thailand vooral in trek vanwege het bruisende nachtleven en de vele andere backpackers die zij tegen komen tijdens hun reis. Maar wat zijn nu dé spots in Thailand die je echt gezien moet hebben wanneer je er bent?

Wij hebben een lijstje gemaakt van onze top 3 plekken in Thailand die je gezien moet hebben.

Check ze snel!

1. Bangkok

We vallen meteen met de deur in huis. De kans is groot dat je in Bangkok aankomt wanneer je naar Thailand vliegt.

Deze immense stad is zeer indrukwekkend en je kunt er dan ook snel van overdonderd raken.

In Bangkok kun je eigenlijk alles doen wat je maar kunt bedenken. Er zijn talloze straatjes met kraampjes waar je je onder de locals kunt scharen en je kunt uitleven met de heerlijke Thaise keuken.

Ook staat de stad bekend vanwege het bruisende nachtleven. De bekende Koh San Road is een plek die je gezien moet hebben, ook al is het maar voor één nacht. Hier ontmoet je allerlei nationaliteiten en kun je diverse attracties aanschouwen, van Muay Thai tot aan de infameuze ping-pong shows..

De volgende dag kun je lekker bijkomen door je in een tuk-tuk te laten rondrijden en diverse tempels te aanschouwen.

We raden je wel aan om Bangkok echt maar een paar dagen te bezoeken, omdat Thailand nog veel meer te bieden heeft en je snel gek zult worden van de massale stad.

2. Ko Phi Phi

Thailand heeft een zeer uiteenlopend aanbod van natuur. Zo kun je in het noorden van het land prachtige hikes maken in de bebosde bergen, en in het zuiden vind je talloze eilanden met fantastische zandstranden.

Van deze eilandengroepen is Ko Phi Phi met afstand onze favoriet.

Dit eiland staat bekend om de prachtige stranden, zo is hier onder meer de film “The Beach” opgenomen. Zeker een bezoekje waard.

Verder vind je ook hier een bruisend nachtleven en zijn er veel jongeren te vinden. Je kunt vele uitsapjes maken, zo zijn er veel locals waarmee je een boottrip kunt maken of kun je zelf een kayak huren voor een dag.

Een geweldige plek om even helemaal tot rust te komen.

3. Pai

Over plekken gesproken waar je tot rust kunt komen, onze favoriete spot van Thailand is Pai.

Pai is een klein dorpje in het noorden van Thailand dat jaarlijk veel toeristen trekt vanwege de zeer vredige sfeer.

Pai is vanaf Chiang Mai te bereiken met de bus, maar we raden je aan om zelf een scooter of motor te huren.

Dit kost je omgerekend slechts een paar tientjes en je zult een prachtige rit voorgeschoteld krijgen. In ongeveer 5 uur rijd je van Chiang Mai naar Pai via een adembenemende bergroute.

Eenmaal aagekomen in Pai zul je hier veel hostels vinden waar je je nacht kunt spenderen. Wij raden het Circus Hostel aan, waar je slaapt in riete hutjes en je een geweldig uitzicht over Pai en de jungle hebt.

Ga jij dus binnenkort naar Thailand? Dan moet je deze spots zeker een bezoekje brengen!

 

Close