Geschreven door 17:45 Azië

Chittagong, Bangladesh en Cox’s Bazar: het langste strand ter wereld! ?️

Chittagong is na Dhaka de grootste stad van Bangladesh en ligt aan de Golf van Bengalen. Chittagong is onder toeristen een stuk populairder dan de hoofdstad Dhaka, omdat er een aantal prachtige stranden te vinden zijn. Een van die stranden, Cox’s Bazar Beach is niet alleen een zeer mooie plek om te vertoeven, maar tevens het langste strand ter wereld.

Reisbegeerte neemt je mee naar dit bijzondere gebied in zuidoost-Azië.

Wat is er te beleven in Chittagong?

In het district Chittagong, met de gelijknamige hoofdstad vind je dus vooral enorm veel stranden en natuur. Het is een prachtige streek, alleen moet je wel de juiste plekjes kennen.

Wie verblijft in de stad Chittagong doet er verstandig aan niet al te ver buiten de stad te reizen, behalve wanneer dit via een georganiseerde trip gaat.

Door heel Bangladesh heen is het verkeer een chaos en zijn zware ongelukken aan de orde van de dag.

Wat zijn de beste stranden?

Je kunt kiezen uit meer dan tien stranden om te bezoeken en elk strand heeft wel een paar specifieke kenmerken.

Het populairste strand is zoals gezegd Cox’s Bazar, dus daar beginnen we mee!

Cox’s Bazar

Maar liefst 100 kilometer lang en met name zeer geschikt voor lange wandelingen met een romantisch moment tijdens zonsondergang.

Over drukte hoef je jezelf geen zorgen te maken, er is ruimte genoeg voor iedereen!

Eten en drinken meenemen, want wie op het verkeerd stukje strand binnenwandelt, zal niet altijd het geluk hebben dat zich daar ook kraampjes bevinden.

Neval Beach

Niet zo groot als Cox’s Bazar en eerlijk gezegd ook een stukje gezelliger. Het strand is eigendom van de marine en regelmatig zijn bepaalde delen van het strand niet toegankelijk.

Er zijn wel altijd voldoende plekjes om wat te eten en drinken. Het strand is onder de locals enorm populair omdat er op bepaalde tijden extra activiteiten worden georganiseerd.

Mermaid Beach resort

Zeer geschikt om met het gezin een dag te vertoeven. Het is een relatief klein strand waar behoorlijk wat activiteiten worden georganiseerd.

In de kleine restaurantjes aan het strand kan gegeten en gedronken worden, maar gemiddeld is de prijs wel wat hoger dan aan de andere stranden.

Wat is er meer te doen in Chittagong?

Naast een bezoek aan de stranden, is er natuurlijk nog veel meer te beleven in Chittagong.

Het is een levendige stad, waar je als bezoeker best kunt rondzwerven, mits je goed in de gaten houdt waar je jezelf bevindt.

Verdwalen is makkelijker dan je weg terugvinden!

The Chittagong Club

Een zwembad, een heerlijk grasveld en van alles te doen. Wie even wil bijkomen en zichzelf wil laten verwennen, boekt er een kamer of reserveert een plekje aan het zwembad.

Het overheerlijke eten is voor veel toeristen een welkome afwisseling op het locale voedsel.

Tip: neem de pasteitjes of de kebab en je wilt niet meer weg!

Zohur Hawker’s market

Geen stad in Bangladesh zonder enorme markt waar echt van alles te koop is. In Chittagong is de Zohur Hawker’s market the place to go!

Bangladesh is beruchte en bekend om de productie van kleding en er is geen beter moment om je hele garderobe te vernieuwen dan tijdens je bezoek aan Chittagong!

Bhatiari

Een plekje net buiten de stad Chittagong vanwaar je overdag een fantastisch uitzicht hebt en kunt genieten van het natuurlandschap rondom die Chittagong.

De plek wordt door zowel locals als toeristen bezocht  en een zonsondergang. In Bhatiari zal je dagtrip helemaal compleet maken.

Waar let je op als je Chittagong bezoekt?

Chittagong is een drukke stad en net als in de hoofdstad Dhaka, zul je ook in Chittagong rekening moeten houden met bedelaars, kleine criminaliteit en ervoor zorgen dat je niet verdwaalt.

Jezelf verplaatsen doe je bij voorkeur per riksja of tuktuk en laatstgenoemde zijn in Chittagong een stuk veiliger dan in Dhaka.

Ga er bij voorkeur niet ’s avonds op uit

Chittagong is een stuk veiliger dan Dhaka en zijn overvallen op toeristen uitzonderingen. Kleine criminaliteit komt wel voor en dan met name tasjesroof en diefstal.

Let op je persoonlijke bezittingen als je in de tuktuk zit. Plaats grote tassen in het midden en houd kleine tassen op schoot.

Uitgaan in Chittagong

In Chittagong valt in de late uurtjes niet veel te beleven. Wil je doorzakken, dan ben je aangewezen op de wat prijzige bars en restaurants.

Chittagong heeft drie clubs waar regelmatig wat te doen is. Toegang is alleen voor leden, maar dat kan omzeild worden door een tijdelijk membership aan te schaffen. Voor wie slechts een paar dagen in Chittagong verblijft, een beetje overdreven.

De bar van het hotel is dan simpelweg een prima alternatief en ook de meest voor de hand liggende plek om er, samen met reisgenoten of andere toeristen, iets gezelligs van te maken.

Wie Bangladesh eens wil bezoeken geeft de voorkeur aan Chittagong boven Dhaka. De stad is een stuk schoner en meer op het toerisme gericht dan het zakelijke en vieze Dhaka.

De stranden zijn waanzinnig en wie Cox’s Bazar eenmaal heeft bezocht, zal het plaatsje van dat oneindige strand maar moeilijk kunnen vergeten!

Close