Geschreven door 05:26 Azië

5 Tips voor de ultieme reis naar Taiwan ?

Het is niet de meest bekende reisbestemming in Oost-Azië en zeker ook niet de meest populaire. Maar of dat terecht is? Taiwan heeft veel te bieden voor zowel de avontuurlijke toerist als de toerist die wat meer luxe zoekt.

Gelegen ten oosten van China, is Taiwan een reisbestemming die we bij Reisbegeerte in ons hart hebben gesloten. Dit hypermoderne land biedt een prachtige cocktail van metropolen, adembenemende cultuur en een interessante cultuur die je maar op weinig andere plekken vindt.

Iets kleiner dan Nederland, is Taiwan ook nog eens makkelijk te bereizen in korte tijd. Wij nemen je mee naar dit kleine, maar heel fijne eiland.

Taiwan: een moeilijke status

Taiwan noemt zichzelf officieel de Republiek China. Dat klinkt misschien wat verwarrend, want Taiwan is zeker geen onderdeel van China, hoewel het vasteland China het land wel op die manier ziet.

Dat zit zo: tot 1949 was de voorganger van de huidige Taiwanese regering de baas in China. Onder Mao Zedong volgde de communistische revolutie van China. De staande regering en haar aanhangers werden verdreven en vertrokken naar Taiwan, waar het sindsdien de staat Taiwan heeft.

We weten dat China Taiwan ziet als een afvallige provincie, maar het omgekeerde is in feite ook het geval, hoewel Taiwan dit niet langer zo uitdraagt om verdere politieke spanningen te voorkomen.

Taiwan wordt door druk van China vrijwel niet erkend, wat lastig is voor het land. Desondanks is het één van de meest ontwikkelde landen ter wereld, erg veilig en heerlijk vertoeven op dit eiland.

De volgende 5 tips zorgen ervoor dat jouw reis naar Taiwan een succes is.

1. Taipei

Ga je naar Taiwan, dan kom je waarschijnlijk eerst aan in Taipei, de hoofdstad van het land. Taiwan mag dan wel een kleiner land zijn dan Nederland, Taipei heeft samen met aangrenzende steden al 9 miljoen inwoners.

Taipei is een drukke metropool vol cultuur, lekker eten en mooie bezienswaardigheden. Als bakermat van bubble tea mag je deze drank hier niet overslaan.

Een hoogtepunt is uiteraard het gebouw Taipei 101. Tussen 2004 en 2010 was dit het hoogste gebouw ter wereld en nog altijd het beschikt het gebouw over de snelste lift ter wereld. Het is ook het hoogste gebouw ter wereld dat volledig duurzaam is.

In 37 seconden kun je in Taipei 101 de lift pakken naar een hoogte van 449 meter, met een adembenemend uitzicht over de stad als resultaat.

2. Lover’s Bridge

De Lover’s Bridge is een voetgangersbrug in het noorden van Taipei. Deze brug, die wel wat wegheeft van de Erasmusbrug, ligt in de Fisherman’s Wharf. Dit gebied is heerlijk om een dagje in te vertoeven samen met de lokale toeristen.

Je vindt hier talloze restaurantjes, een strand, straatartiesten en ander vermaak. Wil je even weg van de drukte die je meemaakt in Taipei, dan is dit het ideale uitstapje. Je reist met het openbaar vervoer in ongeveer een uur naar dit relaxte gebied.

3. Taroko Gorge

Taroko Gorge in Taroko National Park is waarschijnlijk het meest bekende natuurgebied van Taiwan. De Taroko Gorge is een fotogenieke kloof waar je prachtig kunt wandelen, ontspannen en genieten van de uitzichten.

Een bekend punt is het uitzichtpunt bij de tunnel van de negen bochten. Taroko is goed te bereizen vanuit hoofdstad Taipei en in de regio heb je diverse mogelijkheden om te overnachten. Wij raden je zeker aan om hier een paar dagen te vertoeven en te genieten van de natuur.

4. Green Island

Green Island is een klein vulkanisch eilandje voor de oostkust van Taiwan. Het tropische eilandje kun je per boot bereiken vanuit de stad Taitung, terwijl Taitung goed bereikbaar is vanuit onder meer Taroko National Park en Taipei.

Green Island is een typisch idyllisch tropisch eilandje. Je kunt er heerlijk wandelen, rondrijden op een scooter en uiteraard snorkelen of duiken.

Het eiland is ook nog steeds de woonplek van een deel van de oorspronkelijke bewoners van Taiwan: het Amisvolk.

5. Dulan en Donghe

Dulan en Donghe zijn twee rustige kustplaatsjes net ten noorden van Taitung. Een trip naar deze dorpjes is dan ook goed te combineren met een trip naar Green Island.

Dulan en Donghe zijn perfect om te surfen, vanwege de gunstige ligging van de plaatsjes. Daarnaast is de omliggende regio prachtig, met grote tropische bossen en een mooie kustroute die je per scooter kan afleggen.

Ook kun je in de stadjes, zoals op meer plekken in Taiwan, heerlijk eten. Bestel een lokaal biertje en eet een Taiwanese rijsttafel met uitzicht op de Stille Oceaan. Kan niet beter toch?

Close