Geschreven door 14:58 Backpacken, Oceanië

7 Must-see bezienswaardigheden voor jouw trip naar Sydney ???

Sydney is de grootste en oudste stad van Australië en misschien ook wel de bekendste stad van het land. De veelzijdige stad is een absolute must als je op reis gaat naar Australië en heeft voor iedereen wat te bieden.

Reisbegeerte heeft zeven tips voor jouw trip naar Sydney. Van natuur tot cultuur en ontspanning.

1. Botanical Garden

De immense botanische tuinen van Sydney mogen niet ontbreken tijdens je trip. Gelegen aan de baai, met af en toe uitzicht op het Opera House, is het een prachtige plek om lekker te wandelen, ontspannen en wat te eten.

Pas wel op voor de brutale vogels die er rondlopen, want voor je het weet nemen ze je picknick over.

Met voldoende schaduw zijn de botanische tuinen een goede keuze tijdens de warmste momenten van de dag.

Langs de Botanische Tuinen loopt een pad met een prachtig uitzicht over de baai.

2. Zonsondergang bij Opera House

Het Opera House van Sydney is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van de stad en daarom ook geen verrassing in dit lijstje.

Je kunt hier heerlijk aan het water een drankje drinken. De prijzen liggen hoog en de plek is populair, dus kies een goed moment voor een drankje.

Wij raden een drankje bij zonsondergang aan voor een heerlijke relaxte sfeer en een prachtig uitzicht.

Geniet van een drankje bij de Sydney Opera House

3. Chinatown en Thaitown

Net als veel andere metropolen, vind je ook in Sydney een Chinatown en bovendien een Thaitown. Je raadt het al, je kunt hier heerlijk eten tegen een – voor Australische begrippen – schappelijke prijs.

Drink echte Chinese bubbletea of eet je vol met curry en hotpot. In deze wijken is er eigenlijk altijd wel wat te doen. Ook de vele kleine (prullen)winkels zijn leuk om langs te struinen.

4. Harbour Bridge

De Harbour Bridge is te zien vanaf het Opera House en de botanische tuinen en vormt één van de opvallende bouwwerken in de stad.

Je kunt de Harbour Bridge beklimmen. Een leuke ervaring, hoewel het wat ons betreft niet nodig is om optimaal te genieten van deze bezienswaardigheid. Wil je dit wel doen, boek het dan tijdig vanwege de drukte en populariteit van de brug.

5. Kirribilli

Kirribilli is een leuk wijkje dat tussen het stadscentrum, de Harbour Bridge en Opera House ligt.

Het hippe wijkje zit vol kleine winkeltjes en eetgelegenheden die nog niet veroverd zijn door de vele grote eet- en winkelketens. Hoewel het gebied tussen de populaire gebieden ligt, kun je hier nog genieten van relatieve rust.

6. Drankje bij Fortune of War

Fortune of War is de oudste bar van Sydney en ademt dan ook geschiedenis. Naast de historie van de bar, kun je hier heerlijke cocktails drinken en bovendien smakelijke gerechten eten.

Gelegen bij het Opera House, is het uiteraard een vrij populaire bestemming. Wij raden aan om in het begin van de middag langs te gaan, zodat je de grotere drukte rond het begin van de avond kunt vermijden.

7. Varen

De baai van Sydney biedt een fraai uitzicht over de skyline van de stad, inclusief de Harbor Bridge, botanische tuinen en het Opera House. Er zijn diverse manieren om op een boot te komen.

Je kunt kiezen voor een normale rondvaart, maar ook een reguliere lijnvaart kiezen die je brengt naar een ander deel van de stad.

Vanaf het water zie je de stad met een perspectief dat je anders niet krijgt. Een absolute aanrader dus.

Close